Basket är en av världens största sporter. I USA är det oerhört populärt att spela basket och ligan där de bästa lagen spelar heter NBA, som står för National Basketball Association. I slutet av säsongen spelas slutspelsmatcher i bäst av sju-serier. I årets final spelade lagen Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers mot varandra, för att ta hem den åtråvärda titeln och bli NBA-mästare.

Total dominans av Warriors

Efter att ha vunnit 16 av 17 slutspelsmatcher, blev Golden State Warriors NBA mästare för andra gången på tre år. Under detta år har deras dominans i ligan varit unik. Warriors stjärnspelare Stephen Curry och Kevin Durant var båda i makalös form och satte många av poängen. Clevelands storspelare LeBron James hade inte mycket att sätta emot.

NBA’s mest värdefulle spelare

Efter säsongen 2016/2017, blev Stephen Curry historisk. Han fick nämligen 100 procent av rösterna när grundseriens värdefullaste spelare röstades fram av 131 journalister, som har följt hela NBA-säsongen. Aldrig tidigare har journalisterna varit så eniga och motiverade sina röster med att Curry ledde sitt lag till hela 73 vinster. Dessutom snittade han 30 poäng per match.

NBA är populärt i USA

Warriors behåller Curry i minst fem år

De senaste åren har Golden State Warriors varit ett av de bästa lagen i den amerikanska basketligan NBA. Med både Stephen Curry och Kevin Durant i samma lag, har de varit oslagbara. Det är inte svårt att förstå att Warriors vill behålla en spelare som Curry. Därför blev alla Warriors-fans glada när de hörde att han har skrivit på för ytterligare fem år i klubben.